Blog Keulen

Bezoek aan de meubelbeurs in Keulen

Van 15 t/m 21 januari was er de IMM Cologne in Keulen. Een van de grootste meubelbeurzen van Europa. Met zo’n 10 hallen vol met meubels, accessoires en inspiratie, is er genoeg te zien en ontdekken op het gebied van wonen en design. De meubelmerken presenteren hier hun nieuwste meubels, aanpassingen en trends. Het is daarom van belang om deze beurs te bezoeken als interieurontwerper en meubel liefhebber.

Dit jaar ben ik samen met mijn collega’s van Van Oort Interieurs naar de beurs en het Design Post Keulen geweest. Het was een intensieve dag, waarop het belangrijk was om alle merken te bezoeken die ook onderdeel zijn van Van Oort Interieurs. Er was enorm veel te zien en te ontdekken. Zo komt Bert Plantagie met een nieuwe collectie: Bert Plantagie Brown, een luxe vertaling van het huidige merk. En zijn er tal van nieuwe meubels aan de design collecties van Rolf Benz, Metaform, Arco, Cor, Interlubke, Piure en andere merken toegevoegd. Zitten er nieuwe designklassiekers tussen? Die vraag zullen wij over 10 jaar kunnen beantwoorden. Op korte termijn zijn er wel trends te onderscheiden geweest welke ik graag wil delen.

Velours & zachte materialen

Een van de opvallendste ontdekkingen die ik heb gedaan, was dat er veel velours en zachte materialen gebruikt werd op de meubels. Vooral stoelen en fauteuils werden met de zachte stof bekleed. Een velours stof geeft een luxe uitstraling aan je meubel en interieur. Iets wat past in onze zoektocht naar meer warmte en luxe in het interieur. Veel andere zachte en luxe stoffen zag je terug in banken. Dit geeft een bank een warme en gezellige uitstraling, waardoor een knus avondje bankhangen ineens veel aantrekkelijker maakt.

Groot, groter, grootst

Vloerkleden zijn geen postzegels meer, maar hele wooneilanden. Iets wat je al steeds meer ziet zijn de grote vloerkleden, en dan het liefst zo groot mogelijk. De bank, fauteuils en salontafel moeten volledig onder het vloerkleed vallen. Het kleed mag opvallen met geometrische prints of een fluweelachtige uitstraling hebben, maar dan wel laagpolig. Ook een groot vloerkleed met een glans geeft weer een luxe uitstraling aan je interieur en het is daarnaast ook een heerlijk warm gevoel.

Rond

Er komen veel ronde vormen in de meubels. Van fauteuils tot banken en tafels, veel van de nieuwe meubels hadden een ronde of afgeronde vorm. Deze ronde vormen zorgen voor zachtheid in het interieur, welke versterkt wordt door de zachte materialen. Ook organische vormen waren volop te zien in combinatie met planten.

Over het algemeen kan ik dus concluderen dat we toe zijn aan een luxe interieur met warme en zachte materialen en afwerkingen. Na jaren van recessie is het nu eindelijk tijd om te genieten van je interieur en er een warm geheel van te maken.

Wanneer u hulp nodig heeft bij het inrichten van uw interieur en samen met een ervaren interieurontwerper wilt kijken naar hoe u uw interieur wat warmer kan inrichten, kunt u een afspraak met mij maken via van Oort Interieurs of mailen naar info@kimberlyeijkemans.nl

 

Kimberly Eijkemans