Van Oort Interieurs

Arco

Arco is een bedrijf dat al 110 jaar bestaat en het staat bekend om zijn tafels. Voor alle verschillende momenten of gelegenheden probeert Arco designtafels te maken. Of het hierbij nu gaat om een tafel voor in de eetkamer of een tafel voor een kantoorgelegenheid. Naast tafels ontwikkeld en produceert Arco ook stoelen, kasten, kleinmeubilair en woonaccessoires. Ook al bestaat het bedrijf al lang, het is toch een bedrijf van nu: gedreven, inventief en toegewijd.

Acro balance 01
Acro sketch lounge 01
Acro graphic 03

Duurzaamheid

Een belangrijk begrip bij Arco is duurzaamheid. De belangrijkste duurzame toepassingen die ze gebruiken zijn:
• Flatpack. Waar mogelijk wordt bij Arco het flatpack verpakkingsprincipe toegepast. De verpakking wordt zo plat mogelijk gehouden zodat het transport niet onnodig belast wordt door te veel volume.
• Lightweight. In de meubelen en producten die Arco produceert, wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lichte materialen. Zo wordt het gewicht niet onnodig hoog en wordt dus rekening gehouden met het transport én met de mensen die met de producten moeten werken.
• Recycle. Bij Arco worden de meubelen zo geproduceerd, dat ze aan het einde de verschillende materialen gemakkelijk van elkaar kunnen onderscheiden. Doordat de materialen makkelijk van elkaar te scheiden zijn, zal de recyclebaarheid verhoogd worden.
• Duramas. De tafelbladen van Arco hebben een kern van een minder schaarse houtsoort met aan de boven- en onderzijde een verlijmde massief houten laag. Doordat deze methode wordt toegepast, zal het gebruik van schaars massief hout in de wereld enigszins beperkt worden.

Ontwerpers

Een groot aantal ontwerpers, met ieder zijn eigen kwaliteiten. Dat is waar het team van Arco uit bestaat. Hieronder een aantal van de designers, die hun steentje bijdragen aan de collectie:
• Bertjan Pot probeert producten te maken die net iets meer zijn dan de functie die ze hebben.
• Miriam van der Lubbe is een ontwerpster voor wie geen enkel detail te klein is.
• Gudmundur Ludvik is een ontwerper die technische en esthetische aspecten van design goed kan combineren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Arco design meubels? Neem dan vrijblijvend contact op.