Van Oort Interieurs

Castelijn

Castelijn werd in 1958 opgericht door Gerard Castelijn. Al van begin af aan worden de meubelen voor 100% in Nederland geproduceerd. Castelijn zet de innovatieve no-nonsense stijl door in de meubelen en laat hierbij ook de persoonlijkheid van een familiebedrijf doorschijnen. Bij het maken en produceren van de meubelen zijn duurzaamheid, milieubewustheid, service en kwaliteit erg van belang. Bij Castelijn willen ze meubelen produceren, waar ook ú trots op kunt zijn. Een eigentijdse collectie bestaande uit kasten, eetkamertafels, bureaus, projecttafels en maatwerk meubilair.

Castelijn 14-0700-01
Castelijn BLT-04
Castelijn 15-0689-02

Duurzaamheid

Al van begin af aan is duurzaam produceren iets waar ze zich bij Castelijn mee bezig houden. Hoe laten we het proces zo duurzaam mogelijk verlopen? Dit is een vraag die nog altijd de aandacht heeft bij Castelijn. Zo werken ze bijvoorbeeld met hout uit duurzaam beheerde bossen, zoals hout met het FSC of PEFC keurmerk. Verder worden de afvalstromen tijdens de productie goed van elkaar gescheiden. Houtafval wordt hierbij bijvoorbeeld hergebruikt voor het verwarmen van verschillende ruimtes, zoals de kantoren en de gehele fabriek. Ze produceren alle meubelen in Nederland, waardoor het transport wordt beperkt. Verpakkingsmateriaal wordt gerecycled, of meubilair wordt met herbruikbare pakdekens vervoerd.

Ontwerpers van Castelijn

Het ontwerpteam van Castelijn bestaat uit vijf leden. Ieder van de ontwerpers probeert de filosofie van het merk zo goed mogelijk na te streven en dus te ontwerpen met oog voor detail. Echter, ieder van de ontwerpers heeft wel een eigen stijl en specialiteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de design meubelen van Castelijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.