Van Oort Interieurs

Desso

Desso is in 1930 opgericht in Oss als producent van geweven tapijten voor woningen en bedrijven. In ruim 80 jaar heeft Desso een reputatie opgebouwd als vooraanstaand producent van hoogwaardige tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgrasvelden. Verder is Desso momenteel actief in meer dan 100 verschillende landen. Het hoofdkantoor staat in het Nederlandse Waalwijk.

Desso tapijt 01
Desso Tapijt 02
Desso Tapijt 06

Kernwaarden

Bij Desso hebben ze 6 kernwaarden die onderdeel zijn van het dagelijkse handelen en de besluiten die worden genomen. De volgende waarden worden gehandhaafd:
1. Klantgerichtheid: bij Desso wil men zich 100% inzetten voor de klanten. Wensen en ideeën van de klant, staan ook altijd centraal.
2. Gezond verstand: het is natuurlijk van belang dat er op zoek wordt gegaan naar de beste oplossingen en manieren van produceren. Hierbij vertrouwen ze op jarenlange ervaring en vakkennis van de medewerkers.
3. Integriteit: bij Desso hebben ze vertrouwen in elkaar. Ze geloven dat dit belangrijk is voor goed zakendoen. Het gaat erom altijd eerlijk en respectvol te zijn naar collega’s, klanten en alle andere belanghebbenden.
4. Ondernemerschap en ambitie: ondernemen is soms niet makkelijk. Je moet je veel aanpassen om aan wensen van de klanten tegemoet te komen. Dit is wat de ondernemers bij Desso bereid zijn om te doen. Hierbij wordt ook verwacht dat ze ambitie hebben voor het vak en dat ze hun beste ideeën opvolgen en verwezenlijken.
5. Verantwoordelijkheid en empowerment: er wordt op vertrouwd, dat medewerkers de juiste beslissingen nemen en de juiste keuzes maken. Dit zorgt er voor dat medewerkers zich nog meer betrokken gaan voelen.
6. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Cradle to Cradle: bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om een aantal zaken. Verantwoordelijkheid ten opzichte van de mens, milieu en winstgevendheid.

Gezondheid, welzijn en milieuvriendelijkheid

Bij Desso maken ze tapijten met de juiste kleuren, structuren en dessins. Echter, ook andere zaken staan hoog in het vaandel bij Desso. Zo geloven ze dat design effect heeft op de mentale, maar ook lichamelijke gesteldheid van mensen. Daarom proberen ze bij Desso producten te ontwikkelen die reële praktische waarde toevoegen. De producten verminderen bijvoorbeeld de hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht, of dempen ongewenst geluid. Verder is Desso de eerste tapijtfabrikant die werkt volgens het principe Cradle to Cradle. Volgens dit principe worden producten gemaakt uit bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Bent u benieuwd wat design vloerbekleding van Desso voor uw interieur kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Oort Interieurs.