Van Oort Interieurs

Ferro Light

Ferro Light is een merk dat in 1999 het licht zag. In het jaar 1999 kregen ze bij Ferro Light de kans om de gezamenlijke passie voor licht om te zetten naar een professioneel niveau. Op verzoek ontwierpen ze bij Ferro Light een kroonluchter voor een nieuwe winkel in Italiaanse meubeldesign. Al snel werd gevraagd om een tweede exemplaar. Dit alles betekende het begin van Ferro Light. Nu bestaat de collectie van Ferro Light uit lampen, die ieder gemaakt zijn uit liefde en met een grote hoeveelheid vakmanschap. Want bij Ferro Light geloven ze dat licht alles mooier maakt.

Dutch Design

Al vanaf het begin staat Ferro Light voor verlichting waarop het stempel 100% Hollands, ofwel Dutch Design, staat. Alle onderdelen en alle verlichtingsinnovaties zien het licht in het eigen atelier. Hierbij worden de lampen ontworpen met als doel dat het licht zo dicht mogelijk de warmte van het zonlicht moet benaderen. Mooi en warm, gevat in een hoogstaand design. Iedere lamp is een technisch hoogstandje met het mooiste licht.

Ferro Light Iyo hanglamp 04
Ferro Light IYO yin yang 160cm hanglamp 05
Ferro Light Jet light lamp 150-200 01

Vakmanschap

Alle lampen uit de collectie worden gemaakt door de beste vakmensen. Vakmanschap staat voorop omdat ze bij Ferro Light lampen willen produceren van hoogwaardige kwaliteit en met oog voor detail. Dit vanuit een grote passie voor eenvoud en het pure handwerk. Bij het produceren van de lampen, wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Denk hierbij aan geanodiseerd aluminium, roestvrijstaal en hout. Omdat alle stappen van het productieproces plaatsvinden in Nederland, kan iedere stap worden gecontroleerd. Ze streven naar perfectie, van begin tot eind.

Ontwerper Ferdinand Verbeek

Volgens Ferdinand Verbeek is licht de rode draad in ons leven. Licht geeft energie, is functioneel, zorgt voor sfeer en is de passie van Ferdinand.

Bent u benieuwd wat verlichting van Ferro Light voor uw interieur kan betekenen? Onze adviseurs staan voor u klaar!