Van Oort Interieurs

Gelderland

Gelderland is een merk dat is opgericht in 1936. De oprichter heeft een Scandinavische invloed achtergelaten. De meubels zijn daardoor te herkennen aan de moderne vormgeving en hoekige vormen. Verder zijn duurzaamheid en zitcomfort van belang bij Gelderland. De meubels worden geproduceerd door vakmensen met een passie voor het vak.

Wilt u een brochure aanvragen?

Laat het ons weten!

Ambachtelijke fabricage

Zitcomfort, afwerking en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Gelderland. Om deze begrippen terug te laten komen in de producten, kiest Gelderland niet voor massaproductie, maar voor ambachtelijke fabricage. Alle meubelen worden handgemaakt door vakmensen met veel passie en liefde voor het vak. Gelderland gebruikt hierbij materialen met een hoge kwaliteit. Denk hierbij aan materialen als massief hout, schuim, staal, stof en leer. Gelderland houdt de productie helemaal zelf in de hand.

Gelderland 4800 bank 05
Gelderland 6511 bank 02
Gelderland 6771 lucca 02

Bekleding

Naast een goed ontwerp is ook de bekleding erg van belang bij Gelderland. De meubels zijn verkrijgbaar in een eigen selectie van mooie, zachte stoffen en leersoorten. Ook voor de stoffen geldt dat een goede kwaliteit vereist is en dat mooi en praktisch elkaar niet mogen uitsluiten. Alle banken en fauteuils zijn bij Gelderland bekleed volgens een zelf bedacht systeem waarbij hoezen met strips in de romp worden vastgezet. Hierdoor kan de bekleding gereinigd of verwisseld worden. Zo kunnen de meubels met hun klanten mee veranderen door de loop van de jaren heen.

Ontwerpers

Bij Gelderland is een goed ontwerp een belangrijke pijler. Het werken met goede designers is voor Gelderland dan ook traditie en erg van belang. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en goede ontwerpen. Ze kijken met een open blik naar alle ontwikkelingen op gebied van design. Hieronder een aantal ontwerpers uit het team van Gelderland, die er voor zorgen dat al uw woonwensen in vervulling komen:
• Jan des Bouvrie vindt het van belang dat een meubel comfortabel is en dat u zich er lekker in voelt.
• Henk Vos onderscheidt zich door eenvoudige, simpele vormen en strakke lijnen.
• Dick Spierenburg heeft een sterke voorkeur voor eenvoud, oorspronkelijkheid en kwaliteit.
• Remy Meijers houdt van rust in zijn ontwerpen.

Kom de meubels van Gelderland zelf ervaren in onze showroom.