Van Oort Interieurs

Kristalia

In 1994 werd Kristalia opgericht door twee jonge ondernemers met beide twee grote passies: design en jazz. Bij Kristalia combineren ze deze passies tot unieke designmeubelen: het experimenteren uit de jazz, en altijd te zoeken naar nieuwe technologische oplossingen wat typerend is voor design. In de beginjaren maakten zij hierbij gebruik van materialen uit de fashion- en sportsector. Vanaf eind jaren ’90 sloegen ze echter een ander pad in. Vanaf dat moment zijn ze op zoek naar klanten die aantrekkelijke, esthetische meubelen met een hoge kwaliteit en karakteristieken kunnen waarderen. Bij het produceren van de meubelen wordt gebruik gemaakt van innovatie en een internationaal design.

Duurzaamheid

Bij Kristalia streven ze naar het minimaliseren van milieuvervuiling. Van de productie tot het leveren van het product; bij elke stap in het productieproces wordt ervoor gezorgd dat er duurzaam wordt gewerkt. Het bedrijf gebruikt recyclebare materialen en produceert meubelen die een leven lang mee gaan. Hierdoor zal er minder geconsumeerd worden en hoeft er dus minder gebruik gemaakt te worden van materialen.

Kristalia elephant stoel 01
Kristalia be easy tafel 04
Kristalia compass stoel 04

‘Made in Italy’

90% procenten van de materialen die worden gebruikt, zijn afkomstig uit Italië. Dit is ook het land waar de meubelen worden geproduceerd. Hierbij zullen de Italiaanse werkgevers ook samenwerken met vakmensen uit andere landen. Op deze manier halen ze het beste uit alle landen, om zo tot een unieke collectie te komen.

Ontwerpers

Het team van Kristalia bestaat uit een groot aantal designers. Ieder levert hierin een eigen bijdrage aan de collectie. Hieronder een aantal ontwerpers:
• Bartoli Design is op zoek naar elegante meubelen, gebaseerd op simpliciteit en balans.
• Patrick Norguet streeft naar perfectie en heeft een goed oog voor detail.
• Christophe Pillet kenmerkt zijn ontwerpen door simpliciteit, elegantie en een aantal details.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Kristalia meubels? Onze interieuradviseurs staan voor u klaar.