Van Oort Interieurs

Montis

In 1974 werd Montis opgericht door de gebroeders van den Berg. Ze wilden moderne meubelen produceren met een goed zitcomfort. Dit is nog steeds waarin ze nu geloven: mooie vormgeving moet ook comfortabel zijn. In de afgelopen 40 jaar zijn er bij Montis veel meubels ontworpen. Hierbij hebben comfort, vakmanschap en kwaliteit altijd een belangrijke rol gespeeld.

Wilt u een brochure aanvragen?

Laat het ons weten!

Vakmanschap, comfort en kwaliteit

Bij Montis zorgen ze ervoor dat de comfort van een bank, wordt afgestemd op het ontwerp. Dit maakt een zitcomfort van een bank uniek. Alle vakmensen bij Montis perfectioneren het comfort zodanig dat het jouw gebruik ondersteunt. Ze geloven erin dat een ontwerp pas goed is als de vorm en het comfort elkaar complimenteren.

EMI
Montis Calla 04
Montis Disq 05

Vormschuim

Als een van de weinige, heeft Montis geïnvesteerd in een eigen vormschuimerij. Hier wordt gewerkt met polyurethaanschuim. De gehele romp wordt uit schuim gebouwd. Dat geeft de ontwerpers een bijna oneindige vrijheid in de creatie van hun vormen. Zo blijven ze bij Montis innoveren met vormgeving. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de moderne wereld.

Ontwerpers

Het team bestaat uit een groot aantal designers. Ieder levert hierin een eigen bijdrage aan de collectie. Hieronder een aantal ontwerpers:
• Arian Brekveld is een ontwerper die zijn ontwerpen kenmerkt door de heldere en klare lijnen.
• Fijns Papavoine wordt gekenmerkt door zijn ontwerpen met kracht en eenvoud.
• Gerard van den Berg is medeoprichter en al jarenlang vast ontwerper van het team.
• Karel De Boer is gespecialiseerd in op maat gemaakte en duurzame meubels.

Kom de meubels van Montis zelf ervaren in onze showroom.