Van Oort Interieurs

Pastoe

Pastoe is in 1913 opgericht door zakenman Frits Loeb. Hij besloot de stoelen uit zijn winkel, zelf te gaan produceren. De Utrechtse Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS) groeide al snel uit tot een grote fabriek voor het produceren van meubelen. Nu is Pastoe nog steeds een merk dat de pure designs kenmerkt. Ze streven naar een hoge kwaliteit meubelen en blijven hierbij innoveren.

Filosofie

Bij Pastoe zijn ze op zoek naar meubelen met simpele vormen en een duidelijke functionaliteit. Dit maakt de meubelen tijdloos en eigenzinnig. Bij het ontwerpen van de meubelen is sprake van een stukje vakmanschap. Architecten en kunstenaars werken met elkaar samen, om zo hun gevoel van vormen, oog voor detail en het spelen met licht en ruimtes te combineren tot een bijzondere collectie meubelen. Ze denken in termen als vormen, volumes en kleuren en ze vertalen deze begrippen in de meubelen. Dit resulteert in meubelen die zowel functioneel als artistiek zijn: meubelen als een object.

Pastoe L-260 spring 02
Pastoe vision a wandcombinatie 02
Pastoe vision boxes cupboard 02

Vakmanschap en kwaliteit

De collectie van Pastoe is een resultaat van jarenlange ervaring en het blijven handhaven van een goede kwaliteit. Bij Pastoe zijn ze continue aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en technieken om er voor te zorgen dat de kwaliteit en de functionaliteit van de producten goed zijn. Hierbij zijn zelfs de kleinste details van belang. Door de hoge kwaliteit, het vakmanschap en het oog voor detail, proberen ze bij Pastoe altijd te streven naar perfectie.

Ontwerpers

Een zevental ontwerpers werken iedere dag aan het ontwerpen van nieuwe en pure designs:
• Cees Braakman vindt het een uitdaging om de samensmelting te vinden tussen technische perfectie en de esthetische vorm.
• Vincent van Duysen vindt tijdloosheid en duurzaamheid belangrijk bij zijn ontwerpen.
• Pierre Mazairac gaat altijd op zoek naar de essentie van dingen.
• Karel Boonzaaijer is gefascineerd door architectonische constructies en minimalistische eenvoud.
• Aldo van den Nieuwelaar experimenteert met geometrische vormen.
• Studio Pastoe zoekt in elk meubel naar de architectuur van de millimeter
• Scholten & Baijings kenmerkt zich door minimalistische werken, die tegelijkertijd rijk aan detail zijn en met een krachtig kleurpalet.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Pastoe? Bezoek dan onze showroom.